Bona SPORTIVE FINISH - 10L

Web ID : Bona SPORTIVE FINISH 10L

BONA

Solicita oferta personalizata

Bona Sportive Finish este un lac bicomponent pe baza de apa, 100% poliuretanic, destinat a fi utilizat pe pardoseli din lemn sportive cu destinatii atat specifice cat si multiple. Finisajul are o rezistenta ridicata la uzura si este conform normelor DIN 18 032 rezistent la alunecare.

Nota: Sportive Finish nu se va folosi pe podelele colorate artificial in alb sau culori pastel.

Date tehnice:
Tip: bicomponent pe baza de apa, 100% poliuretanic
Corp solid: ~ 32%
Valoare pH: ~ 8
Siguranta: neclasificat ca daunator, neinflamabil
Valabilitate: cel putin 1 an de la data fabricatiei, in ambalaj sigilat.

Pregatire:
Lemnul trebuie sa fie bine slefuit, uscat, fara urme de praf de rumegus, ulei, ceara sau alta contaminari.
Folositi sistemul Bona pad cu aripioare, discuri/plase abrazive sau abrazive de granulatie 120 sau mai fin pentru slefuirea finala.Folositi pentru rezultate superioare, o masina de slefuit monodisc (buffer).
Agitati bine bidonul inainte de folosire si inainte de folosirea unor cantitati mai mici din bidon.
Pregatirea parchetului stratificat finisat din fabrica sau parchetului care a fost anterior lacuit
Conditiile generale pentru ca relacuirea sa fie posibila :
1.Suprafata ce urmeaza a fi relacuita trebuie complet curatata. Podelele care anterior au fost tratate cu ceara, polish sau alte produse de intretinere similare nu pot fi relacuite.
2.Altfel este posibil de a relacui finisaj existent cu Bona Sportive.
Bona nu poate garanta o aderenta corespunzatoare cand relacuirea se face pe alte produse de o alta marca alta decat Bona.
Lacul Sportive in mod normal are o buna aderenta la parchetul prefinisat dar aderenta intre straturi Trebuie intotdeauna controlata inainte de a incepe relacuirea. Pregatiti o suprafata mica asa cum s-a descris si aplicati un strat de lac Sportive . Dupa 3 zile zgariati podeaua usor cu o moneda. Daca finisajul ramane atasat ferm de suprafata atunci aderenta este satisfacatoare.Pregatirea podelelor lacuite din fabrica inainte de aplicare, podeaua trebuie tratata cu sistemul Bona Prep in conformitate cu instructiunile de pe eticheta Bona Prep.
Aplicati 1-2 straturi de lac Sportive
Pregatirea podelelor lacuite aterior
Inainte de aplicare podeaua trebuie tratata cu sistemul Bona Prep conf instructiunilor de pe eticheta Bona Prep, folosind un disc abraziv, plasa sau abraziva granulatie 150. Aplicati 1-2 straturi de lac Sportive.

Aplicare :
Inainte de aplicare agitati bine recipientul.
Bidonul de lac si cel de intaritor pentru Bona Sportive sunt prevazute cu o gradatie pt masurare. Dupa determinarea cantitatii de finisaj dorita, adaugati intaritor Bona Sportive (4%) si agitati bine Asteptati 5 minute dupa aceasta mixare inainte de a folosi acest amestec. Produsul amestecat se va folosi in interval de 8 ore.
Folositi o rola de lac Bona, aplicator lung sau altceva similar.
Aplicati uniform, cu o miscare lina de curgere, fara sa apasati si evitati acumularile de finisaj.Temperatura camerei si a lacului nu trebuie sa coboare sub 13 grade Celsius in timpul aplicarii si uscarii.Trebuie mentinuta o buna ventilare in timpul aplicarii si o saptamana dupa aceasta.
Aplicare recomandata :
Lemn crud : 1x Bona Sportive Grund
2/3 x lac Sportive
Refinisare : 1/ 2 x lac Sportive
Dupa prima aplicare(grund) se va face o usoara slefuire cu Bona Scrad pad cu aripioare.
Daca slefuirea se va face dupa primul strat de lac, acesta trebuie lasat sa se usuce in timpul noptii.
Suprafata poate fi supusa unui trafic usor dupa 8 ore de la ultima aplicare si poate fi data in folosinta dupa 72 ore traficului normal.
Dupa aprox o saptamana lacul va fi complet stabilizat . In aceasta saptamana de stabilizare se va folosi doar metoda de curatare uscata, iar dupa, se poate curata normal, cu Sportive Cleaner.
Este esential ca o buna ventilatie sa fie mentinuta atat in timpul aplicarii cat si o saptamana dupa aplicarea finala.

Intretinere
Intretinerea se va face regulat folosindu-se sistemul uscat pentru indepartarea murdariei, prafului, etc cu Bona Sportive Cleaner, de preferat cu o masina cu program de curatare.
Bona Sportive Cleaner Plus va fi utilizat ocazional pentru indepartarea depunerilor de grasimi (contactul cu pielea umana) sau a urmelor negre lasate de incaltaminte.
Curatare : Unelte- cu apa imediat dupa aplicare
Finisaj uscat- cu acetona.
Lasati resturile de finisaj sa se intareasca inainte de a le arunca- nu le scurgeti in sistemul de canalizare

Posteaza o recenzie