Pardoseli exterioare din lemn

Pardoseli exterioare din lemn (deck)

A.D.O.B. VERTICAL GRUP pune la dispozitia dumneavoastra o gama variata de pardoseli exterioare din lemn, excelente pentru terase, trotuare, piscine. Suntem distribuitori ai brand-ului spaniol EXTERPARK si ai celui polonez - DLH, fiecare, prin produsele sale, conferind spatiului, propria identitate.

Pe langa caracteristicile estetice, lemnul exotic de la EXTERPARK, distribuit prin VLADI CONCEPT, pentru o pardoseala de exterior, are insusiri specifice, care il recomanda ca fiind potrivit pentru exterior. Datorita duritatii naturale, esente ca Ipe, Masaranduba, Itauba sau Teck rezista, perioade indelungate, in conditii climaterice exterioare oricat de vitrege.

 In plus, fata de spanioli, polonezii de la DLH Poland vin, in completare, cu lemn pentru terase deck din stejar Siberian, alte esente europene dar si compozit.

Cu lemnul de exterior de la A.D.O.B. VERTICAL GRUP, este ușor să fii creativ. Un timp scurt de montaj, costuri reduse, formate ce pot fi combinate într-o varietate de modele și o întreținere ușoară, sunt motivele care recomandă aceste produse drept o opțiune avantajoasă pentru amenajarea teraselor. Cei doi furnizori de baza ai nostri, determina implicit si Gama de terase deck A.D.O.B. VERTICAL GRUP. Aceasta cuprinde 3 tipuri de pardoseli exterioare: Standard, Premium si Exclusiv, acoperind nevoile clientilor nostri, de la cele elementare pana la cele mai sofisticate.

Pardoselile din lemn pentru exterior (deck) se prezintă sub formă de:

  • lamele
  • plăci pătrate

Esenţe recomandate: Ipé, Amargoso, Garapa, Massaranduba etc.

Decking-ul (pardoseala pentru exterior din lemn masiv) se pretează mediului extern, putându-se instala pe o gamă largă de suporturi: ciment, iarbă( pământ), pietriş, profile metalice, lemn, PVC etc. Suportul de montaj trebuie să fie suficient de compact şi dur pentru a susţine greutatea pardoselii şi pentru a păstra planeitatea şi orizontalitatea acesteia. Pentru pardoselile supraînălţate se utilizează suporţi reglabili din PVC ca şi elemente de susţinere a pardoselii din lemn.

Pardoseala din lemn pentru exterior (deck-ul) sub formă de lamele cu frezări laterale se realizează din lemn de esenţă exotică (Ipé, Garapa,, Massaranduba etc.) de diferite secţiuni.

Ipé: lemn cu aspect modern, renumit pentru soliditate şi nuanţele superbe de maron intens cu uşoare reflexe roşiatice, ce contribuie la crearea unei atmosfere intense şi călduroase. Ipé-ul imprimă mult stil unei tersase şi o discretă amprentă de exotism elegant. Foarte rezistent la şocuri, intemperii şi îngheţ.

Massaranduba: lemn cu aspect modern, are o culoare brun roşiatic intens, cu uşoare reflexe indigo, ce se închide în timp; foarte rezistent la şocuri, are o stabilitate dimensională excelentă.

Garapa: lemn cu aspect modern, de culoare caramel cu reflexe aurii. Venatura este densă şi subţire, oferind superbe reflexe luminoase. Are stabilitate dimensională bună, este foarte dur şi rezistent la şocuri şi uzură.

Pardoseala din lemn pentru exterior (deck-ul) sub formă de lamele / listoni cu frezări laterale se realizează din lemn de esenţă exotică (Ipé, Garapa,, Massaranduba etc.) de diferite secţiuni. Decking-ul (pardoseala pentru exterior din lemn masiv) se pretează mediului extern, putându-se instala pe o gamă largă de suporturi: ciment, iarbă( pământ), pietriş, profile metalice, lemn, PVC etc.

 

                             

Suportul de montaj trebuie să fie suficient de compact şi dur pentru a susţine greutatea pardoselii şi pentru a păstra planeitatea şi orizontalitatea acesteia.

Pentru pardoselile supraînălţate se utilizează suporţi reglabili din PVC ca şi elemente de susţinere a pardoselii din lemn.

Colecția Exterpark reprezintă ultima inovație a brand-ului spaniol Exterpark: pardoseala din lemn pentru exterior cu structură invizibilă. Patentat în 2004, profilul ascunde complet structura portantă, creându-se astfel o terasă cu o suprafață uniformă, cu aspectul și confortul unei pardoseli de interior.

 

Pardoseala de exterior, din lemn masiv, cub forma de placi patrate este ideala pentru îmbrăcarea unei terase sau bordarea piscinei; pătratele sunt uşor de montat şi conferă ambientului căldura pe care doar lemnul o poate aduce acolo unde este folosit, îmbinând ideea de robusteţe cu efectul estetic deosebit. Folosite individual sau îmbinate într-un joc cu pietre şi / sau gazon, DECK-ul piastrelle se pretează multiplelor idei originale de amenajare.

Faţa vizibilă este formată din 6 lamele, profilate cu canale antialunecare sau netede. Dosul placii patrate este format din două sau trei lamele-suport (15 x 69mm), pentru a asigura stabilitate şi soliditate sistemului.

 

Finisajul lemnului de exterior

 

Pentru protecţia lemnului împotriva razelor ultraviolet, specialistii A.D.O.B. VERTICAL GRUP, recomandă tratarea acestuia cu uleiuri speciale de exterior. Aceste uleiuri se aplică după ce lemnul a fost curăţat în prealabil de impurităţi şi chiar şlefuit (în cazul elementelor fără striaţii antialunecare). Sunt recomandate două straturi.

Atunci când este posibil, înainte sau după montaj este indicată spălarea lemnului cu apă din abundenţă pentru a scoate din fibră taninul şi pentru a evita apariţia petelor după primele ploi. Tratamentul cu ulei trebuie refăcut periodic (la început de 2 ori pe an).

 

Intreţinerea lemnului de exterior

Întreţinerea curentă se realizează spălând lemnul cu o soluţie de detergent special şi apă.

 

 

 

Pentru menţinerea aspectului „viu” este recomandată aplicarea unui nou strat de ulei pentru exterior o dată la şase luni( sau mai des în cazul unor perioade de secetă prelungită).

A.D.O.B. VERTICAL GRUP , sector 1, Bucuresti – Tel. 0721.494.093 – email: office@e-parchet.ro

SOLICITA OFERTA