Ce fel de parchet sa folosesti pentru incalzirea in pardoseala?

Ce fel de parchet sa folosesti pentru incalzirea in pardoseala?

Unele dintre cele mai frecvente intrebari care apar legat de instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala sunt cele referitoare la tipul podelelor care se preteaza cel mai bine pentru aceste sisteme. Avand in vedere ca majoritatea apartamentelor sunt prevazute cu parchet in camerele de locuit si cu gresie in camerele functionale (bucatarie, baie), specialistii A.D.O.B. VERTICAL GRUP fac cateva precizari in legatura cu suprafetele radiante.

Pardoselile ceramice

In cazul in care va intrebati care este recomandarea noastra in ceea ce priveste tipul de pardoseala, trebuie sa facem precizarea ca pardoselile ceramice sunt cele mai pretabile pentru astfel de sisteme, deoarece transferul de caldura este cel mai rapid si economic.

Parchetul laminat

Ca si idee generala, cel mai des folosit parchet este cel laminat, care nu are nicio restrictie legata de incalzirea in pardoseala. Ca si regula suplimentara, cand alegeti parchet laminat, nu alegeti unul mai subtire de 2 mm. Chiar daca poate parea ca astfel pardoseala va radia mai multa caldura, un astfel de parchet subtire se deterioreaza in timp.

Parchetul natural

Specialistii A.D.O.B. VERTICAL GRUP va recomanda parchetul stratificat.

Daca va doriti o locuinta prevazuta cu parchet din lemn natural sau pardoseala de lemn, si acest tip de pardoseala / parchet se preteaza la instalarea sistemului de incalzire in pardoseala, cu amendamentul ca grosimea podelei nu trebuie sa depaseasca 2 centimetri. Fiind un foarte bun izolator termic, cu cat este mai gros stratul de parchet natural, cu atat mai ineficient va deveni sistemul de incalzire in pardoseala.

 


 
Pentru a avea totusi siguranta, specialistii recomanda parchetul dublu stratificat, deoarece acesta prezinta coeficienti mici de dilatare, dar si o rezistenta mai crescuta din punct de vedere termic. Alegerea parchetului potrivit pentru un sistem de incalzire in pardoseala se realizeaza cel mai bine cu sprijinul specialistilor.
Mocheta sau covoare
In ceea ce priveste acoperirea pardoselii cu mocheta sau covoare, in cazul in care aveti instalat un sistem de incalzire in pardoseala, acestea devin destul de putin necesare. Cu toate acestea, daca din punct de vedere estetic doriti sa amenajati suprafata cu mochete sau covoare, vi le recomandam pe cele sintetice (PP sau PA). Covoarele din materiale naturale, cum ar fi de exemplu lana, nu sunt recomandate in locuintele prevazute cu incalzire in pardoseala.

Gresie

Exista o serie de tipuri diferite de gresie care sunt optime pentru instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala, iar o discutie cu un specialist va poate lamuri cel mai bine asupra tipului pe care sa il alegeti pentru locuinta dumneavoastra. Cu toate acestea, este destul de neobisnuit sa gasim apartamente cu gresie pe podeaua sufrageriei sau a dormitorului, de exemplu, de aceea in continuare vom vorbi despre parchet, ca suprafata radianta accesibila si utila in orice proiect de montare a incalzirii in pardoseala.

Pentru orice intrebari legate de podelele sau parchetul pe care ati dori sa le folositi pentru instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala va stam la dispozitie de Luni pana Vineri, de la ora 09:00 la 18:00!

A.D.O.B. VERTICAL GRUP , sector 1, Bucuresti – Tel. 0721.494.093 – email: office@e-parchet.ro

SOLICITA OFERTA