ADEZIV SILANIC BONA R848 - 15 Kg

Web ID : BONA R848

BONA

624.75 Ron 563.94 Ron

Solicita oferta personalizata

Bona R848T-Fisa Tehnica de Lucru

Instalare
Bona R848T este versiunea cu vascozitate mai ridicata a lui Bona R848. Este un adeziv elastic pe baza de silan, conform normei EN 14293(soft)/ISO17178 caracterizat de o fermitate mai mare a crestei de adeziv aplicat precum si o fixare initiala mai ridicata.Adezivul se poate folosi la instalarea parchetului stratificat, masiv stabil dimensional sau parchet mozaic Tensiunea exercitatat asupra sapei este redusa. Nu necesită o amorsare prealabilă a stratului suport. Adezivul se întăreşte prin reacţie chimică cu umiditatea din stratul suport (şapă).
- 1 Component, uşor de utilizat
- Fixare initiala excelenta, parchetul sta pe pozitie fara sa se miste
- Dezvoltare rapida a fortei de rezistenta la forfecare – Podeaua este pregatita sa suporte asezarea mobilierului si traficul pietonal intr-o zi.
- Fără conţinut de apă şi solvenţi, fara impact asupra lemnului
- Aderenţă foarte bună pe majoritatea tipurilor de strat suport; materialul împroşcat pe parchet se îndepărtează cu uşurinţa
- Textură fermă – reţine modelul şpaclului
- Usor de curatat – nu afecteaza finisajul de pe parchetul pre-finisat, nu pateaza mainile
- Lipire pe sape cu incalzire
Baza: Prepolimer silanic modificat
Culoare: Bej
Vîscozitate: Uşor de aplicat - stabil
Densitate: 1,56 gr/cm⊃3;
GISCODE: RS 10
EMICODE: EC1-R Plus
Agent de curăţare: Bona S100, acetonă şi etanol. Adezivul întărit se îndepărtează doar prin acţiune mecanică
Aplicare greutate: 24 – 48 ore
Depozitare/transport: Temperatura nu trebuie să coboare sub +5°C sau să depăşească + 25°C. Depozitaţi într-un spaţiu ventilat şi răcoros.
Valabilitate: 12 Luni sau 24 Luni in ambalaj tip “salam”
Ambalaj: 15kg(44 găleţi per palet)
2 x 5400ml / 4 x 2810ml / 6 x1800ml / 12 x 600ml salam
Informatii suplimentare sunt disponibile in Fisa de Siguranta.
Şapa trebuie să fie netedă, curată, uscată, fără crăpături sau defecte fizice. Suprafaţa poate fi uşor texturată.Unde se impune, trebuie sa indeplineasca standardele locale sau codul local de practica. Atunci cand este necesar se va pregăti profesional şapa pentru
aplicare. În mod obişnuit nu este necesară aplicarea unei amorse, dar dacă şapa este problematica, utilizati una dintre amorsele D501, R410, R540 sau R590 pentru remediere. Dacă suprafaţa tratată cu R410 va rămâne curată si parchetul se va instala în următoarele 24 ore, atunci nu este necesară presărarea de nisip de cuartz. Şapele denivelate vor fi egalizate cu H600 sau H610(pentru umplerea golurilor mari), H660 sau H670.
Bona R848 este compatibil cu următoarele tipuri de strat suport (inclusiv cele încălzite):
- Şape de ciment (CT) conform EN13813
Pregătire:
Date T e h n ic e
Bona R848T
Fisa Tehnica de Lucru
Prin publicarea acestei fise tehnice, informatiile anterioare despre produs isi pierd valabilitatea.
Aprilie 2014 page 1/3
Instalare
- Şape egalizate cu şape autonivelante ( min. 2mm grosime), rezistente la migrarea agentilor plastifianţi
- Şape Calcium Sulphat (CA) conform EN13813
- Pal (V100), OSB, placaj
- Alte tipuri de strat suport uscat si solid
- Şapele Mastic Asfalt (AS) conform EN13813 şi cele afectate de migrarea agenţilor plastifianţi, trebuie protejate printr-un strat de R410 sau R580.
Următoarele condiţii climatice (valori pentru Europa Centrală) trebuiesc îndeplinite:
Temperatura aerului: min.18°C
Temperatura şapei: min.15°C (cu încălzire, max.20°C)
Umiditate relativă a aerului: max.70%
Dacă este necesar, adezivul trebuie adus la temperatura ambientală. După deschiderea recipientului, îndepărtaţi folia protectivă din aluminiu şi adezivul întărit de pe margini.
Adezivul trebuie aplicat uniform folosind un şpaclu zimţat, corelat cu dimensiunile parchetului ce se instaleaza (vezi mai jos). Parchetul se va aşeza peste pelicula de adeziv şi se va presa ferm în perioada duratei de deschidere, aprox. 30 minute. Dacă adezivul aplicat a făcut pojghiţă înainte de a aşeza parchetul, îndepărtaţi-l şi reaplicaţi.
Dacă în urma presării parchetului, adezivul a ieşit printre îmbinările lamelelor (având posibilitatea să vină în contact cu finisajul) trebuie şters cu atenţie (risc de migrare a agenţilor plastifianţi în pelicula de finisaj).
In functie de conditiile medii anticipate, pentru ce mai buna aderenta, parchetul trebuie sa aiba umiditatea corelata. Parchetul masiv trebuie sa aiba umiditatea usor mai ridicata in timp ce parchetul stratifcat sau cel prefinisat trebuie sa fie putin mai uscat. Exe: in
Europa Centrala conditiile medii inregistrate in incaperi sunt de 20°C si 50% umiditate relativa a aerului. Parchetul prefinisat ar trebui sa aiba in medie o umiditate de 8%.
Variatiile tipice de la medie sunt de +/- 2%. Daca aveti dubii, evitati materialul prea uscat.
Va rugam sa cititi si instructiunile de utilizare furnizate de producatorul de parchet.
Consum / Tip de parchet
Spaclu Bona 850G sau Bona 850F
Consum: aproximativ 900 g/m⊃3;
- Parchet mosaic sau alt parchet masiv similar
Şpaclu Bona 1000F sau Bona 1000G
Consum: aproximativ.1100 g/m⊃2;:
- Parchet dublu-stratificat prefinisat
- Parchet bloc 22mm
Şpaclu Bona 1250F sau Bona 1250G
Consum: cca.1350 g/m⊃2;:
- Placi parchet triplu-stratificat prefinisat
- Placi parchet masiv (max.22 x120mm**)
** Raportul dintre grosime si latime nu trebuie sa fie mai mare de 1:6 astfel incat sa previna deformarea accentuate.
Utilizati un spaclu fin pentru instalarea placilor de mici dimensiuni si/sau pe strat suport neted. Utilizati un spaclu mai grosier pentru instalarea pieselor de parchet mai mari si/sau pe suprafete mai denivelate. (F=fin / G=grosier)


Aplicare Bona R848T


NOTA: Instalarea parchetului masiv trebuie efectuata in conformitate cu standardele locale si conditii propice. Consumul de adeziv poate sa fie mai ridicat in anumite circumstante. Sapele rugoase sau denivelate precum si elementele de parchet de mari
dimensiuni solicita utilizarea unui spaclu mai mare. Asigurati-va ca lamele de parchet sunt in contact total cu stratul suport.
Dupa aproximativ 24 de ore este posibila aplicarea de incarcatura sau stress pe podea.
Slefuirea si aplicarea de finisaj se poate efectua dupa 24 – 48 ore in functie de tipul de parchet, gradul de absorbtie al stratului suport si conditiile climatice ale incaperii.
Bona isi asuma responsabilitatea doar pentru produsul livrat, nici o responsabilitate nu poate fi asumata pentru produsul instalat deoarece acesta nu este sub controlul nostru direct. Daca aveti dubii, efectuati un test. Daca este necesar cititi si fisele altor produse Bona.

Posteaza o recenzie