Lacuire parchet

Lacuire parchet

Exista mai multe categorii de lacuri: lacuri pe bază de apă mono- și bicomponente, pe bază de poliuretan, pe bază de solvent, lacuri combinate ulei - lac pe bază de apă etc. În continuare, ele pot fi împărțite în mai multe categorii: pentru trafic domestic, trafic intens și trafic foarte intens, iar această clasificare se face în funcție de componența chimică, de efectul optic obținut, gradul de luciu, gradul de alunecare. În funcție de destinația pe care o va avea spațiul respectiv, se va folosi deci un produs cu rezistență corespunzătoare: de la lac pentru trafic moderat (locuințe) până la lac pentru trafic foarte intens (spații comerciale, industriale etc.).

A.D.O.B. VERTICAL GRUP va recomanda sa folositi unul din urmatoarele doua: lacuri poliuretanice, foarte rezistente la zgarieturi si la pete, care au o textura elastica dupa finisare (dar in timp se mai ingalbenesc) si lacuri acrilice, care protejeaza culoarea lemnului, sunt ecologice si ofera de asemenea o rezistenta sporita parchetului.  

Prin paluxare, parchetul este mai bine protejat de zgarieturi si accidente si, de asemenea, e usor de intretinut, simpla stergere cu un mop, o carpa umeda sau un burete fiind suficienta.

Totusi, daca va apucati de aceasta operatiune acasa singuri, tineti cont ca exista niste conditii stricte de lucru, daca vreti ca rezultatele sa fie cele mai bune. 

Temperatura din incapere nu trebuie sa depaseasca 12 grade Celsius, iar incalzirea (daca e iarna) oprita cu cateva zile inainte de lucrul efectiv. De asemenea, umiditatea din incapere nu trebuie sa depaseasca 10%. Turnati lacul intr-un recipient mare, astfel incat sa puteti inmuia usor trafaletele si pensula in el. Lacul il veti aplica in doua straturi, dar le veti lasa timp de uscare intre ele. 

Aplicati primul strat in sensul fibrelor parchetului, apoi lasati-l sa se usuce complet (timpul de uscare e dat in indicatiile producatorului, iar daca nu aveti indicatii asteptati cam 6 ore). Slefuiti-l cu glaspapir fin, pentru a asigura o suprafata de prindere celui de-al doilea strat de lac si aspirati praful ramas de la slefuire. Aplicati cel de-al doilea strat in mod asemanator ca primul. Porniti cu aplicarea lacului din coltul opus usii, pentru a putea parasi camera fara sa calcati pe parchet. Tot in indicatiile producatorului lacului veti gasi timpul de uscare, dar in general recomandarea este sa nu intrati cel putin doua zile pe parchet, sa asteptati o saptamana inainte sa puneti pe el mobilier si cam trei saptamani pana sa puneti covoarele.

A.D.O.B. VERTICAL GRUP , sector 1, Bucuresti – Tel. 0721.494.093 – email: office@e-parchet.ro

SOLICITA OFERTA